Eğitim Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni Yapıldı

Eğitim Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni Yapıldı
Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi'nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Balkan Kongre Merkezi'nde yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Eğitim Fakültesi'nde çok sayıda bölümün dünya standartlarında akredite olduğunu dile getirdi.

Fakültenin 8 bölümünün de akredite edildiğini ifade eden Prof. Dr. Tabakoğlu, "Evlatlarımız akredite bir bölümden mezun oluyorlar. Bu başarıda hocalarımızın başarısı büyük. Lise mezunu olarak aldıkları evlatları birer halı dokur gibi ilmek ilmek dokudular. Şimdi ceplerinde diplomaları birer güzel öğretmen olarak mezun oluyorlar." dedi.

Mezun olan öğrenciler arasında yeğeni Ayşenur Tabakoğlu'nun da olduğunu belirten Tabakoğlu, kendisinin de törene katılan aileler gibi ayrı bir mutluluk yaşadığını kaydetti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Maden, 600 öğrencinin fakülteden mezun olduğunu dile getirdi.

Daha iyisini başarmak için çalışmaya devam edeceklerini anlatan Maden, "Amacımız öğretmenlik mesleği için belirlenen ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim vermek, öğretmenlik mesleği yeterliliğini en üst düzeyde kazandırmaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere plaketleri ve mezuniyet belgeleri verildi.

Tören, tüm mezunlara belgelerinin verilmesinin ardından meslek yemini edilmesi ve keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.