Edirne'ye Hafta Sonları Bulgaristan'dan Binlerce Kişi Geliyor

Edirne'ye Hafta Sonları Bulgaristan'dan Binlerce Kişi Geliyor
Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş için pasaport zorunluluğunun kaldırılmasının ardından özellikle hafta sonları binlerce Bulgar Edirne'ye akın ediyor. Söz konusu karar 28 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Bu karar ile...

Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş için pasaport zorunluluğunun kaldırılmasının ardından özellikle hafta sonları binlerce Bulgar Edirne'ye akın ediyor. Söz konusu karar 28 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Bu karar ile birlikte Bulgaristan vatandaşlarının pasaportsuz bir şekilde Türkiye'ye giriş yapmasına imkan tanındı.

Bulgarlar Edirne Ekonomisine Büyük Katkı Sağlıyor

Pasaport zorunluluğun kaldırılması ile birlikte özellikle hafta sonlarında Edirne'ye Bulgaristan vatandaşı birçok kişi giriş yapıyor. Kişi başı ortalama 100 Euro alışveriş yapan Bulgarlar, Edirne'nin ekonomisine de büyük katkı sağlıyorlar.

Esnaf Turistlerden Memnun

Edirne esnafı Bulgarların son dönemde şehre gelmesinden memnun olduklarını ve turistlerin gelmesiyle birlikte şehrin ekonomisinin canlandığını belirtiyor. Önümüzdeki süreçte Bulgaristan vatandaşlarının Edirne'ye gelmeye devam etmesi bekleniyor.

Gurbetçilerin de Edirne Ekonomisine Katkısı Oldu

Bulgaristan'dan gelenler haricinde gurbetçiler de her sene olduğu gibi bu yıl da yaz ayları ve yıllık izinler ile birlikte Edirne'ye geldiler. Bulgarların yanı sıra gurbetçilerin de gelmesiyle birlikte Edirne ekonomisi canlı bir yaz mevsimi geçirdi.

Not: Görseller temsilidir.