Edirne'nin de Aralarında Bulunduğu 15 İldeki Operasyonda 39 Gözaltı

Edirne'nin de Aralarında Bulunduğu 15 İldeki Operasyonda 39 Gözaltı
İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda, "resmi belgede sahtecilik", "hayali ihracat" ve "rüşvet"  suçlarına karıştıkları belirlenen firma sahipleri, gümrük müşaviri ve gümrük memurunun bulunduğu 39 kişi gözaltına...

İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda, "resmi belgede sahtecilik", "hayali ihracat" ve "rüşvet"  suçlarına karıştıkları belirlenen firma sahipleri, gümrük müşaviri ve gümrük memurunun bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suçlara yönelik çalışma başlatarak, şüphelilere yönelik teknik ve fiziki takip yaptı.

73 Milyon TL Zarar

Ticaret Bakanlığı müfettiş raporları neticesinde, suçlara karıştığı tespit edilen şahısların kamuyu yaklaşık 73 milyon lira zarara soktuğu belirlendi.

Ekipler tarafından, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, farklı gümrük müdürlüklerinde görevli 11 gümrük müşaviri, 12 gümrük memuru ve 29 firma sahibinin bulunduğu 52 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda İstanbul merkezli Ankara, Mersin, Edirne, Antalya, Artvin, Gaziantep, Adana, Nevşehir, Malatya, Muğla, Balıkesir, Batman, İzmir ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 39 şüpheli gözaltına alındı.

Ekiplerin, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışıyor.