Edirne'deki Site Sakinleri Depremzede Aileye Yuva Sağladı

Edirne'deki Site Sakinleri Depremzede Aileye Yuva Sağladı
Adıyaman Gölbaşı'ndan Onur Tuğtekin'in ailesiyle ikamet ettiği ev, "asrın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde yıkıldı.Bir süre memleketinde kalan depremzede aile, Edirne'deki akrabasının daveti...

Adıyaman Gölbaşı'ndan Onur Tuğtekin'in ailesiyle ikamet ettiği ev, "asrın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde yıkıldı.

Bir süre memleketinde kalan depremzede aile, Edirne'deki akrabasının daveti üzerine kente geldi. Afetzedelere yardım ve destek için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına destek veren bir sitenin sakinleri de Tuğtekin ailesine sahip çıktı.

Aldıkları kararla görevli dairesini depremzede aileye tahsis eden site sakinleri, bir sene bu ailenin elektrik, su ve doğal gaz faturasını da ödeyeceklerini dile getirdi.

Onur Tuğtekin, depremden sonra eşi, 2 çocuğu ve annesiyle Edirne'ye geldiğini aktardı.

Çocuklarının geleceği için memleketinden ayrılmak zorunda kaldığını söyleyen Tuğtekin, "Doğduğumuz, büyüdüğümüz, yetiştiğimiz ve çocuklarımızın yetiştiği Adıyaman'dan deprem nedeniyle ayrılmak zorunda kaldık. Çünkü artık hayatımızı idame ettirecek bir şey kalmadı orada. Şehrin altyapısı çöktü, oturduğumuz bina yıkıldı. Biz buraya enkazdan çıkarak geldik." ifadelerine yer verdi.