Edirne'deki Cam Atıklar İçin Harekete Geçildi

Edirne'deki Cam Atıklar İçin Harekete Geçildi
Edirne'de konulan 94 atık cam toplama kumbarasıyla atık camların geri dönüşüme kazandırılması planlanıyor.Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nce Edirne'deki...

Edirne'de konulan 94 atık cam toplama kumbarasıyla atık camların geri dönüşüme kazandırılması planlanıyor.

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nce Edirne'deki 24 mahalleye ve işlek caddelere atık cam toplama kumbaraları konuldu.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Savaş Çerkez, açıklamada görüşlerine yer verilen geri dönüşüme önem verdiklerini belirtti.

Çerkez, cam atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılacağını belirterek şunları söyledi:

"Ambalaj Atıklarının Sıfır Atık Yönetmeliği ile Atık Yönetim Yönetmeliği ve Ambalaj Atıkları Kontrol Hükümlerine uygun olarak ambalaj atıklarının düzenli toplanması, taşınması, ayrıştırılması ve geri dönüşüm tesislerine iletilmesi ile ilgili bir süre önce ihale gerçekleştirildi. İhale sürecinin sonucunda şehrimizin genelinde cam atıkların toplatılması ve geri dönüşüme gönderilmesi süreci başlamış oldu. Atık camların yeniden ekonomimize kazandırılması ve geri dönüşümünü sağlamak amacıyla vatandaşlarımızın kullanmadıkları cam şişeleri, kavanozları ve cam eşyaları çöp konteynerleri yerine bu kumbaralara atmalarını istiyoruz."