Edirne'de Yüzde 75 Hibeli Karpuz Fideleri Dağıtıldı

Edirne'de Yüzde 75 Hibeli Karpuz Fideleri Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan "Karpuz Üretiminin Artırılması Projesi"...

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan "Karpuz Üretiminin Artırılması Projesi" hayata geçirildi.

Proje kapsamında Uzunköprü'ye bağlı Kavakayazma köyünde gerçekleştirilen törenle üreticilere yüzde 75 hibeli 117 bin karpuz fidesi dağıtıldı.

Kurtbey, Kavakayazma, Balabankoru, Sığırcalı ve Balaban köylerinden gelen üreticiler traktör ve kamyonetlerine yükledikleri fideleri tarlalarına götürdü.

Törenden sonra karpuz fideleri toprakla buluşturuldu.

Karpuz Üretimi Gerçekleştirilecek

Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, AA muhabirine, 50 üreticinin projeden yararlandığını dile getirdi.

Karpuz fidelerinin toplam 285 dekara ekileceğini kaydeden Bayazıt, "Amacımız yerinde üreterek, ilimizin karpuz ihtiyacını karşılamak. Hızlı bir şekilde kaliteli ürettiğimiz taze karpuzlarımızı tüketiciye sunmayı hedefliyoruz. Üretim fazlası, arz fazlası olduğu zaman da bölgemizden diğer illerdeki pazarlara sunulabilecek." şeklinde konuştu.

Kavakayazma Köyü Muhtarı Aytekin Ayazma da devletin katkısıyla bu yıl üretimi artırdıklarını kaydetti.

Köydeki toprağın karpuz üretimi için uygun olduğunu aktaran Ayazma, "Üreticiler yetiştirdikleri karpuzu kendileri perakende sattığı için avantajlı olabiliyor. Fazla üretim yapanlar tarladan tüccara da satabiliyor." diye konuştu.

Üretici Yasemin Engin, önceden karpuz fidelerini pahalıya aldıklarını, şimdi devlet desteğiyle üretimi artıracaklarını belirtti.

Çilem Kuzgun da proje sayesinde ailece ilk kez karpuz üretimi yapacaklarını belirterek, bereketli bir sezon diledi.