Edirne'de Yaşlı Kadının Evini Dolandırıcılara Kaptırmaktan Son Anda Kurtuldu

Edirne'de Yaşlı Kadının Evini Dolandırıcılara Kaptırmaktan Son Anda Kurtuldu
Edirne'de kendisini telefonda polis olarak tanıtarak yaşlı kadını 386 bin TL dolandıran ve evini sattırmaya çalışan şahıs, bir emlakçının dikkati sayesinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre şahıs İ.K, 84 yaşındaki Aynur Özdoğan'ı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıttı. İ.K, Özdoğan'a bankadaki hesabının güvende olmadığını, hesapta bulunan 386 bin TL'sini çekmesini istedi. Bankaya giderek parasını çeken Özdoğan, buluştuğu İ.K'ya parayı teslim etti.

Aradan iki gün geçmesinin ardından yaşlı kadını tekrar arayan İ.K, bu sefer de yaşlı kadından evini satmasını istedi.

Evini satmak istemediğini dile getiren ancak İ.K. tarafından yine kandırılan Özdoğan, yakındaki bir emlakçıya gitti. Özdoğan'ın durumundan şüphelenen emlakçı polis ekiplerini aradı.

Dolandırıcı Şebekesi Kandırdı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Özdoğan'la görüşerek kendisinin bir dolandırıcı şebekesince kandırıldığını ifade etti.

Ekipler, Edirne Tapu Müdürlüğü ile de görüşerek Özdoğan'ın evi satılmış gibi işlem yaptırdı.

Özdoğan'ın evini sattığını bildirdiği İ.K, kendisinden Zübeyde Hanım Caddesi'nde belirlediği buluşma alanına parayı getirmesini istedi.

Polisler yaşlı kadına dolandırıcılar tarafından içerisinde para olduğunun sanılması için karton ve gazete kağıtları olan poşet verildi. Buluşma yerine gelen İ.K, Özdoğan'dan içerisinde para olduğunu sandığı poşeti aldı. Bölgede görev alan Asayiş Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri İ.K'yı yakaladı.

Edirne'ye Şanlıurfa Akçakale'ye geldiği ifade edilen zanlının işlemleri devam ediyor.

Kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kandırıldığını ifade eden Özdoğan, "Evimi satmaktan son anda kurtuldum. Emniyetimizden Allah bin kere razı olsun. Polislerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok emek verdiler, yoruldular. Bizim için, millet için çalışıyorlar. Kimse kanmasın. Ben inanmayacak insandım ama inandım." dedi.