Edirne'de Su Kesintisi! 15 Saat Sürecek

Edirne'de Su Kesintisi! 15 Saat Sürecek
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, içme suyu borusundaki patlak sebebi ile Yıldırım Beyazıt, Yıldırım Hacı Sarraf ve Yeniimaret mahallerine 15 saat su verilemeyeceğini kaydetti.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, TEM Edirne - Pazarkule bağlantı yolunun yapımına devam eden yüklenici firma tarafından su borusuna zarar verildiğini belirtti.

Firmanın defalarca uyarıldığını buna rağmen 3 kez bu borulara zarar verildiğini iddia eden Tetik, bu durumda kasıt aradıklarını ve konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Yıldırım Beyazıt, Yıldırım Hacı Sarraf ve Yeniimaret mahallerine 15 saat su verilemeyeceğini söyleyen Tetik, şu ifadelere yer verdi:

"Bunun için vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin Edirne Belediyesi tarafından yapılmadığının bilgilendirilmesi adına bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyorum. Vatandaşlarımızın su depolarına su aktarım işlemi en hızlı şekilde gerçekleştirilecektir. Ancak sabahtan bu yana yaklaşık depomuzda 1,5 tonluk olan depomuzda 75 santimlik bir su seviyesi kalmış bulunmakta. Bu su seviyesi de 20 bin kişinin yaşadığı bu mahallelerimizde 4 saatlik bir su ihtiyacını karşılayabilecek."