Edirne'de Rubia Tinctorum Hasat Şenliği Başladı

Edirne'de Rubia Tinctorum Hasat Şenliği Başladı
Edirne'de Trakya Üniversitesi'nce gerçekleştirilen akademik çalışmayla gün yüzüne çıkarılan 'Rubia Tinctorum' bitkisi için gerçekleştirilen hasat şenliği başladı. Etkinliğin ilk kısmında Edirne kırmızısına boyanmış...

Edirne'de Trakya Üniversitesi'nce gerçekleştirilen akademik çalışmayla gün yüzüne çıkarılan 'Rubia Tinctorum' bitkisi için gerçekleştirilen hasat şenliği başladı. Etkinliğin ilk kısmında Edirne kırmızısına boyanmış kemanlarla konser verilirken, semazen gösteri de sergiledi.

Trakya Üniversitesi'nin Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde gerçekleştirilen 'Edirne Kırmızısı Hasat Günü Şenliği' başladı. Edirne Kırmızısı'na rengini veren 'Rubia Tinctorum' bitkisinin de hasat edileceği etkinlikte önce 2'nci Beyazıt Külliyesi'nde açılış programı düzenlendi.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu ve vatandaşların katılım gösterdiği programda Edirne kırmızısı ile alakalı tarihsel süreç anlatılırken, bu renkle boyanan ürünler de tanıtıldı.