Edirne'de Olgunlaşma Enstitüsünün Mağazası Açıldı

Edirne'de Olgunlaşma Enstitüsünün Mağazası Açıldı
Edirne Olgunlaşma Enstitüsünün satış mağazası çeşitli ürünlerle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Enstitüdeki atölyelerde üretilen Edirnekari, seramik, giyim, ipek kozası, dikiş - nakış, geleneksel el sanatları ve deriden yapılan çeşitli ürünler satışa sunuldu.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Selimiye Camisi ile Edirne Müzesi arasındaki Kadripaşa Mektep Sokak'taki açılışta, yeni kurulmuş bir enstitüye sahip olduklarını, biraz geç kalınmış olsa da hayata geçmiş olmasının da son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık bir yüzyıl boyunca Osmanlı'ya başkentlik, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehirde bulunduklarını belirten Vali Kırbıyık, "Sadece bu mirası tüketen değil, bu mirası yeni tekniklerle, yöntemlerle üreten ve ürettiklerini de ülkemizle ve kentimize gelen misafirlerimizle paylaşabilmek çok önemli. Bu noktada enstitüsü hakikatten uzman kuruluş konumunda. Kuruluş kadrosunda da uzman, doktora ve yüksek lisans yapmış kişiler yer alıyor." şeklinde konuştu.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı da, enstitünün kültürlerine ait en güzel örnekleri araştıran, arşivleyen, yeni ürünler üreterek de kentin geleceğiyle geçmişi arasında bir köprü vazifesi gördüğünü dile getirdi.

Konuşmalardan sonra Edirne Olgunlaşma mağazanın açılış kurdele kesildi.

Törene, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.