Edirne'de Müzik Ziyafeti: Dünya Korolar Gününüz Kutlu Olsun

Edirne'de Müzik Ziyafeti: Dünya Korolar Gününüz Kutlu Olsun
Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu, Edirne'deki Sultan II. Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde konser verdi. Dünya Korolar Günü için düzenlenen konserde konuşma yapan Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Koro Şefi Zübeyde Omurtay,...

Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu, Edirne'deki Sultan II. Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde konser verdi. Dünya Korolar Günü için düzenlenen konserde konuşma yapan Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Koro Şefi Zübeyde Omurtay, muhteşem bir yerde konser vermekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Öte yandan müziğin sağlığa da çok iyi geldiğinin altını çizen Omurtay, 'Müziğin sağlığa çok iyi geldiğini biliyoruz. Bugün çok güzel bir gösteri oldu. Derslerine rağmen öğrencilerimiz çok güzel bir konser verdi. Hepsiyle gurur duyduk, çok teşekkür ederim' dedi.

Ayrıca, tarihte Sulan II. Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi'ndeki hastaların müzikle tedavi edildiklerini hatırlattı. Koronun da bu konser için müzeyi seçmesinin oldukça isabetli ve doğru olduğunu vurguladı.

Omurtay'ın konuşmasının bitmesinin ardından Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu herkesin çok sevdiği şarkıları tekrar seslendirdi.

Müzeyi ziyaret eden vatandaşlar ise cep telefonlarıyla güzel konseri kaydetti.