Edirne'de Lavanta Tarlalarında Keyifli Anlar Yaşandı

Edirne'de Lavanta Tarlalarında Keyifli Anlar Yaşandı
Edirne'de gerçekleştirilen 6. Lavanta Tarla Günleri çeşitli etkinlikler ile devam ediyor.

Edirne Valiliği himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ile Edirne Tanıtım ve Turizm Derneğince desteklenen etkinlikler, enstitünün Lozan Caddesi'ndeki çeşit deneme tarlasında sürüyor.

Konserlerden, performans gösterilerine, resim sanatından, çocuk oyunlarına birçok aktivitenin olduğu organizasyonunda Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Mor-İz Halay Grubu da performans sergiledi.

Grup, lavanta tarlasında mor çiçekler arasında Rumeli göçmenlerinin oynadığı Trakya düğünlerinin vazgeçilmez ritüellerinden "damat halayı" gösterisi sundu.

Ekibin oluşturduğu halay zincirine tarlayı ziyarete gelenler de eşlik etti. Sonrasında grup Yunanistan halk oyunlarından sirtaki de yaptı.

Lavanta Demeti Armağan Edildi

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu grup üyelerine lavanta demeti hediye etti.

Bacıoğlu, lavanta turizminin görsel cazibesinin yüksek olduğunu, ziyaretçilerin mor tarlalarda fotoğraflar çekip sosyal medyada paylaştığını kaydetti.

"Hem kendileri mutlu oluyorlar hem de Edirne'nin tanıtımına katkıda bulunuyorlar." ifadesini kullanan Bacıoğlu, mor tarlaların yerli, yabancı ziyaretçileri çekmeyi sürdürdüğünü ifade etti.

İstanbul'dan ziyarete gelen Birgül Yılmaz da lavanta tarlalarını ve etkinlikleri çok beğendiğini söyleyerek, "Edirne'ye ilk kez geliyorum. Herkese öneriyorum, lavantalar solmadan burasını görsünler." şeklinde konuştu.