Edirne'de Koleda Etkinliği: Balkanlara Özgü Bir Cadılar Bayramı!

Edirne'de Koleda Etkinliği: Balkanlara Özgü Bir Cadılar Bayramı!
Edirne Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Topluluğu üyesi öğrenciler, Havsa ilçesine bağlı Naipyusuf köyünde düzenlenen 'koleda' etkinliğinde önemli ritüeli üstlendiler: Yüz boyama!Etkinliğe...

Edirne Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Topluluğu üyesi öğrenciler, Havsa ilçesine bağlı Naipyusuf köyünde düzenlenen 'koleda' etkinliğinde önemli ritüeli üstlendiler: Yüz boyama!

Etkinliğe katılan her yaştan vatandaşın yüzüne korku, dehşet, endişe ve panik temalarında boymalar yapan öğrenciler yeteneklerini sergiledi.

Plastik Sanatlar Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Kerem İşcanoğlu, yaptığı açıklamada Koleda'nın Trakya ve Balkan coğrafyalarında asırlardır kutlanan bir gelenek olduğunu vurguladı. Söz konusu etkinliğin yaşatılması hakkında da mutluluğunu dile getirdi.

Kışın En Soğuk Gününe Özel Etkinlik! 

Balkan geleneği Koleda, kış aylarının en soğuk günlerinde kutlanmaktadır. Koleda'ya katılanlar, beyaz çarşaflar giyip yüzlerini boyadıktan sonra evlerin camlarını çalıp, mahalleliyi korkuturlar. Korkutucu seslerin çıkarıldığı bu etkinlikte hikayelerin anlatılması ve katılanlara kabak tatlısının ikram edilmesi ise gelenekleri arasında yer alıyor.