Edirne'de İşitme Engellilere Eğitim Düzenlendi

Edirne'de İşitme Engellilere Eğitim Düzenlendi
Edirne İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği ve AFAD İl Müdürlüğü iş birliği kapsamında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde işitme engellilere afet farkındalık eğitimi verildi. Verilen eğitime dernek üyelerinden...

Edirne İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği ve AFAD İl Müdürlüğü iş birliği kapsamında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde işitme engellilere afet farkındalık eğitimi verildi. Verilen eğitime dernek üyelerinden 30 işitme engelli katıldı.

Gerçekleştirilen eğitimde AFAD İl Müdürlüğü Eğitmeni Murat Özavcı tarafından deprem başta olmak üzere doğal afetlerde yapılması gerekenler, afet çantası hazırlanması, eşyaların sabitlenmesi ve risklerin farkında olunması konularında bilgi verdi. Ayrıca eğitmen Cem Gergin tarafından da yangın gerçekleştiği anda ne yapılması gerektiği ve yangından korunma yolları anlatıldı.  İşitme engellilere verilen afet farkındalık eğitiminde katılımcılara çök, kapan, tutun uygulaması yapıldı.

Deprem ve Yangın Önlemlerini Öğrendik!

Edirne İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Mustafa Şimşek tarafından eğitimden sonra açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:

 "Deprem ve yangın önlemlerini öğrenmiş olduk. Tüm üyelerimizin bu eğitimi alması gerçekten çok faydalı oldu. Bence herkesin bu eğitimi alması gerekiyor." denildi.

AFAD İl Müdürlüğü Eğitmeni Murat Özavcı da yaptığı açıklamada:

"Afetlerde onların nasıl korunabileceklerini, hayatlarını sürdürebileceklerini, afetlerde doğru davranış şekillerinin nasıl olması gerektiğini anlattık. İlave olarak da afet acil uygulamamızda herhangi bir konuşmaya veya bir yeri tarif etmelerine gerek olmadan yaralı durumunu ve hasar durumunu bildirmelerini sağlayan uygulamayı kendilerine tanıttık." diye konuştu.