Edirne'de Dünya Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Edirne'de Dünya Diş Hekimleri Günü Kutlandı
Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen tören, anıta çelenk sunulmasıyla başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile süren programda konuşan Edirne Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasret Kolcular, Türkiye'de 46 bin...

Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen tören, anıta çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile süren programda konuşan Edirne Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasret Kolcular, Türkiye'de 46 bin diş hekiminin ağız ve diş sağlığı hizmeti sunduğunu ifade etti.

Kolcular, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ışığında tüm diş hekimlerinin ağız ve diş hizmeti sunumunda bilgilerini güncelleyerek vatandaşlara nitelikli ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ulaşmasını sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için mücadele verdiklerinin de altını çizen Kolcular, "Ülkemizde yaşanan sağlıkta şiddet vakalarına karşı, yasal önlemlerin titizlikle uygulanmasını yakın takiple devam edeceğiz. Diş hekimlerinin çalışma hayatında karşılaştıkları şiddet ve mobbing gibi mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren pek çok sorunla mücadele etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.