Edirne'de Depremzedeler İçin İyilik Yürüyüşü Yapılacak

Edirne'de Depremzedeler İçin İyilik Yürüyüşü Yapılacak
Selimiye Meydanı'nda, Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada, 8. Uluslararası Edirne Maratonu kapsamında, geliri afetzedelere...

Selimiye Meydanı'nda, Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada, 8. Uluslararası Edirne Maratonu kapsamında, geliri afetzedelere bağışlanacak "Edirne İyilik Yürüyüşü" düzenlemeye karar verdiklerini dile getirdi.

Yürüyüş için gerekli izinlerin alındığını kaydeden Akdağ, "Bununla ilgili gerekli yazışmaları yaptık ve sitemizde çalışmaları tamamladık. Bugün itibarıyla www.edirnemaratonu.com sayfasına giren herkes Edirne İyilik Yürüyüşü'ne kayıt olabilecek. Bunu depremzedelerle ilgili bir farkındalık etkinliği olarak gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Akdağ, yürüyüşün, başka yardım etkinliklerinin düzenlenmesine de vesile olacağını kaydetti.

Yürüyüşle ilgili hazırlıklara başladıklarını kaydeden Akdağ, "Önümüzdeki süreçte farkındalığa daha çok ihtiyaç duyulacağı için yürüyüş tarihini 11 Haziran olarak belirledik. Yürüyüş, 25 Kasım Stadyumu'nun yanından başlayıp Selimiye Meydanı'nda sonlanacak. Bütün halkımızı, yurttaşlarımızı bu farkındalık yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz. Yürüyüşe katılanlar 100 lira bir ödeme gerçekleştirecekler. Elde edilen gelirin tamamını devletin resmi kurumlarına bağışlayacağız." dedi.