Edirne'de Cumhuriyetin 99. Yıl Dönümüne Özel Etkinlikler Düzenlendi

Edirne'de Cumhuriyetin 99. Yıl Dönümüne Özel Etkinlikler Düzenlendi
Edirne’de Cumhuriyetin 99. Yıl dönümüne özel etkinlikler düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinliklere Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu, Cumhuriyetin...

Edirne’de Cumhuriyetin 99. Yıl dönümüne özel etkinlikler düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinliklere Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu, Cumhuriyetin 99. Yılı kutlaması kapsamında Cumhuriyet Bayramı Konseri verdi.

Gerçekleştirilen konserde Yeşim Birgün ve Sebati Balkan sahne alırken konsere katılım bir hayli yoğundu. Konseri Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Edirne Kütür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk başta olmak üzere izlerken tüm müzik severler bu konsere katılmayı geciktirmedi.

Çocuklar Unutulmadı! Çocuk Korosu Konser Verdi

29 Ekim Kutlamaları kapsamında Edirne Belediyesi tarafından Çocuk Korosu Konseri de verildi. Atatürk Kültür Merkezi ve Edirne Belediyesi Konservatuarında Şef Yaşar Özel yönetiminde olan Çocuk Korosu, Cumhuriyet Hürriyet Demek ile Cumhuriyet Marşını hep bir ağızdan seslendirdi.

Resim Sergisi Açıldı

Edirne Osman İnci Müzesi’nde Ustalara Saygı adı verilen bir resim sergisi açıldı. Ressam Yavuz Bozkurt tarafından kaleme alınan portrelerden oluşan sergi sanatseverler ile bir araya geldi. Resim sergisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin yanı sıra Ressam Hasan Rıza Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmet Paşa, Belkıs Mustafa, Şevket Dağ, Müfide Kadri gibi isimlerin ve daha fazlasının portresi sergide yer alıyor. Serginin en önemli portresi şüphesiz Türkiye’nin ilk ve tek sanat boya markası olma özelliği taşıyan Colortone Sanat Boyası ile yapılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi olmakta.

Resim Sergisinin açılışını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaparken eseleri ziyaret etmek isteyenlerin 20 Kasım tarihine kadar ziyaret edebileceğine de değinildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, serginin açılışında, eserlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda sanatseverlerle buluşmasının anlamlı olduğunu söyledi.