Edirne'de Bulunan Baro Konağı Restore Edilecek

Edirne'de Bulunan Baro Konağı Restore Edilecek
Edirne'de bulunan Baro Konağı'nın restore edileceği duyuruldu. Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Baro Başkanı Karakoç tarafından yapılan açıklamada: "Kaleiçi semtimizin en...

Edirne'de bulunan Baro Konağı'nın restore edileceği duyuruldu. Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Baro Başkanı Karakoç tarafından yapılan açıklamada:

 "Kaleiçi semtimizin en nadide tescilli sivil mimari örneklerinden olan Baro Konağımızı eski görkemli günlerine kavuşturmak için ilk adımımızı attık" denildi.

Konak Kısa Sürede Eski Görünümüne Kavuşacak

2002 yılında Edirne Barosuna tahsis edilen konak, zaman içerisinde atıl duruma düştüğü belirlendi. Kentin önemli mimari özelliklerin olan Baro Konağı'nın ihya edilmesi için Edirne Valiliği öncülüğünde çalışma başlatıldı. Restore çalışmalarını inceleyen Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç tarafından yapılan açıklamada konağın eski görünümüne kavuşturulacağı söylendi. Karakoç tarafından yapılan açıklamada:

"İmparatorluğun son yüz yılına tanıklık etmiş, Kaleiçi semtimizin en nadide tescilli sivil mimari örneklerinden olan Baro Konağımızı eski görkemli günlerine kavuşturmak için ilk adımımızı attık. Valimiz Kürşat Kırbıyık'ın destekleriyle ilk temizlik, ölçümleme ve projelendirme faaliyetlerine geçtiğimiz hafta başlamıştık. Bugün de Edirne Belediyesinden ekipler temizlik çalışmalarını sürdürüyorlar." denildi.

Karakoç'un açıklamasının devamında:

"Gerek bakım maliyetlerinin yüksekliği gerekse adliyenin kent merkezinden uzak bir konuma taşınması nedeniyle konağımız biraz atıl kaldı. Konağımızı yeniden ihya edeceğiz. Baro lokali ya da avukat konukevi olabilir. Konak bizden önce bir Rum aileye aitmiş, 20 yıldır baromuza ait. Konağı aslına uygun şekilde ayağa kaldıracağız." diye konuştu.