Edirne'de "Bulgaristan Harfler Bayramı" Kutlandı

Edirne'de "Bulgaristan Harfler Bayramı" Kutlandı
Program İstiklal Marşı ve Bulgaristan ulusal marşının okunmasıyla başladı.Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov, bir davet bahçesinde gerçekleştirilen programda, önemli bir günde beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti...

Program İstiklal Marşı ve Bulgaristan ulusal marşının okunmasıyla başladı.

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov, bir davet bahçesinde gerçekleştirilen programda, önemli bir günde beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bugün Bulgaristan tarihindeki en eski ve en kıymetli ulusal bayramlardan birini kutladıklarını dile getirdi.

Bir süre önce vefat eden Edirne Sveti Georgi Kilisesi rahibi Aleksandır Çıkırık'ı saygıyla andıklarını belirten Dimitrov, Çıkırık'ın sadece Bulgaristan'da değil kentte de ailelerin saygı ve şükran duyduğu bir insan olduğunu belirtti.

Dimitrov Depremde Yaşamını Yitirenler Hakkında Açıklama

Depremlerde yaşamını yitiren vatandaşları saygıyla anan Dimitrov, "Bu zor an dünyanın dayanışma içerisinde olabileceğini, birbirimize yardım edebileceğimizi, insan olduğumuzu ve din, etnik köken fark etmeksizin aynı değerleri paylaştığımızı gösterdi" şeklinde konuştu.

Bulgarca kursunu tamamlayan çocuklar koro olarak şarkılar seslendirdi, Bulgaristan'dan gelen halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Davete, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Murat Ahmet Yörük, Trakya illeri milletvekilleri, belediye başkanları, oda ve borsa başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.