Edirne'de Balkan Şehitleri Saygıyla Anıldı

Edirne'de Balkan Şehitleri Saygıyla Anıldı
Edirne Sarayiçi'nde oluşturulan kortej, Fatih Köprüsü'nden geçti ve Balkan Şehitliği'ne yürüdü.Şehitlikte gerçekleştirilen törende anıta çelenklerin sunulmasından sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.Saygı...

Edirne Sarayiçi'nde oluşturulan kortej, Fatih Köprüsü'nden geçti ve Balkan Şehitliği'ne yürüdü.

Şehitlikte gerçekleştirilen törende anıta çelenklerin sunulmasından sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu sırasında askerler saygı atışı yaptı.

İl Müftü Yardımcısı Adem Özsoy'un yaptırdığı duadan sonra Vali Vekili Sıdkı Zehin, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, kurum müdürleri ve gaziler, şehitliğe karanfil bıraktı.

Öğrenciler Program Hazırladı

Tören, Edirne Halk Eğitimi Merkezi Mimar Kemaleddin Salonu'nda Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti.

Okul Müdürü Tolga Ersoy, 155 gün boyunca devam eden kuşatmadan sonra 26 Mart 1913 tarihinde teslim olan Edirne'nin, aynı yıl 21 Temmuz'da yeniden vatan topraklarına katıldığını ifade etti.

Edirne'nin geri alınmasının çekilen acıları bir nebze olsun dindirdiğini ifade eden Müdür Ersoy, "Atalarımızın canlarını feda ettikleri bu topraklar sonsuza kadar ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, Türkiye Cumhuriyeti olarak var olmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

Program, öğrenciler tarafından sahnelenen "Balkanların Gözyaşı" adlı piyesle tamamlandı.