Edirne'de Badem Ağaçları Tomurcuklandı

Edirne'de Badem Ağaçları Tomurcuklandı
Sıcaklığının 15 santigrat dereceye ulaştığı Edirne Havsa'ya bağlı Arpaç köyünde badem ağaçları "yalancı bahara" aldanıp tomurcuk verdi.Üretici Tunay Aslan, meyve ağaçlarının yaprak çıkararak tomurcuklandığını, böyle...

Sıcaklığının 15 santigrat dereceye ulaştığı Edirne Havsa'ya bağlı Arpaç köyünde badem ağaçları "yalancı bahara" aldanıp tomurcuk verdi.

Üretici Tunay Aslan, meyve ağaçlarının yaprak çıkararak tomurcuklandığını, böyle giderse birkaç güne de çiçek açacağını ifade etti.

Badem ağaçlarının "yalancı bahara" aldandığını belirten Aslan, "Daha önce mart ayı sonunda çiçek açan badem ağaçları şimdi tomurcuklandı, birkaç güne kadar çiçek çıkaracak duruma geldi. Ne yazık ki bu çiçekler meyveye dönmeyecek. Havaların soğumasıyla donacak ve yüzde 70 ile 80'e yakın verim kaybı olacağını düşünüyoruz." dedi.

Trakya Üniversitesi Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Kaya da bitki ve ağaçların sıcaklık ve ışığa göre hareket ettiğini, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle de ağaçların yanıldığını ifade etti.