Edirne'de Arıtılan Su Tarımsal Sulamada Kullanılacak

Edirne'de Arıtılan Su Tarımsal Sulamada Kullanılacak
Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı'nda yapılan toplantıda, Abdurrahman Mahallesi sakinleriyle buluştu.Mahallede devam eden alt yapı...

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı'nda yapılan toplantıda, Abdurrahman Mahallesi sakinleriyle buluştu.

Mahallede devam eden alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gürkan, hizmete giren Edirne İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Tesiste günlük 39 bin metreküp atık suyun işlendiğini söyleyen Başkan Gürkan, arıtılan suyun tarımda kullanılması için çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Arıtma sularının tarımsal verime de katkısı olduğunu söyleyen Gürkan'ın açıklaması şu şekilde:

"Buradan çıkacak arıtılmış suyun tarımda kullanılmasını istiyoruz. Sizlerden istediğimiz şimdilik 5-10 dönümlük bir alan ayıralım ve çeltik sulamasında bu arıtma suyunu kullanalım. Sene sonunda da hem ürün kalitesine bakalım hem verimine bakalım. Bu dünyada yapılan bir uygulama. Arıtma suları değerli. Bu suları bakteriler ile arıttığımız için çok güçlü ve verimli su. En iyi tarımsal üretim hangi yıl olur. Sel bastıktan sonraki yıl olur. Çünkü alüvyon ile birlikte bütün bakteriler gelir, toprak güçlenir."