Edirne'de AFAD Eşliğinde KBRN Tatbikatı Yapıldı

Edirne'de AFAD Eşliğinde KBRN Tatbikatı Yapıldı
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bildiğiniz üzere 2022 yılını 'tatbikat yılı' olarak ilan etmişti. Bu kapsamda ise Edirne'de Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Saha Tatbikatı...

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bildiğiniz üzere 2022 yılını 'tatbikat yılı' olarak ilan etmişti. Bu kapsamda ise Edirne'de Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Saha Tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat ise bir senaryo oluşturularak gerçekleştirildi.

AFAD, bu yılı tatbikat yılı ilan ettikten sonra Edirne'de harekete geçildi. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ve İstasyon Mahallesi'nde KBRN tatbikatı yapıldı.

Senaryoya göre, kimyasal zehirlenme yaşayan yaralıların ambulans ve sedyelere koyularak hastaneye götürülmesini içeriyordu.

Organize olan ekipler, önce hastane bahçesinde kimyasal zehirlenme yaşayan yaralılara yardım etti, daha sonra da kimyasal yük taşıyan kamyonetin devrilmesi sebebiyle yaralananlara müdahale ettiler.

Müdahale ekipleri, gerekli yol, çevre ve saha güvenlik önlemlerinin alınmasını sağladı. Daha sonra da koruyucu kıyafet giyen kurtarma personelleri yaralılara müdahale etti. Arından da arındırma işlemleri yapıldı.

Tatbikattaki yaralılar ise ambulans ve sedyeler aracılığıyla KBRN polikliniklerine kaldırıldı. Böylelikle, İl Sağlık Müdürü, AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin de katılmış olduğu tatbikat son bulmuş oldu.