Edirne'de, "4 Mevsim 5 Duyu" Çalışması Yürütülüyor

Edirne'de, "4 Mevsim 5 Duyu" Çalışması Yürütülüyor
Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Devecihan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği toplantıda, "turizm tanıtım ve geliştirme yol haritası" konulu sunum yaptı.Edirne'nin turizm...

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Devecihan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği toplantıda, "turizm tanıtım ve geliştirme yol haritası" konulu sunum yaptı.

Edirne'nin turizm alanında gelişmesine katkı sağlamak için önceki sene Edirne Turizm Master Planı'nın hazırlandığını kaydeden Soytürk, plan kapsamında stratejik amaç ve eylem planlarının tespit edildiğini aktardı.

Soytürk, nitelikli turist sayısı ve konaklama süresinin artırılması, sınır kapılarından önceki ziyaretçilerin Edirne'ye yönlendirilmesi, turizm destinasyonlarının çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilir turizm anlayışını geliştirmek için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

"4 mevsim turizm çeşitliliği için, turizmi 12 aya yaymak gerekiyor." şeklinde konuşan Soytürk, şu ifadelere yer verildi:

"Aynı zamanda 5 duyuya hitap etmeliyiz. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde davul zurna sesini duyun, Sultan 2. Bayezid Külliyesi'nde müzik ve su sesini ruhunuzda hissedin. Selimiye Camisi'nde ezan sesini dinleyin. Dolmenleri ziyaret edip Trak dönemini görün. Edirne beyaz peynirini, saray mutfağını, tava ciğeri tadın ve bu lezzetlerin güzelliğini hissedin. Kentin binlerce yıllık tarihine sahip Roma duvarlarına dokunun, Makedon Kulesi'ne dokunun. Meriç ve Tunca nehirlerine dokunun, Eski Cami'nin hat yazılarına dokunun. Edirne  kırmızısını görün, ayçiçeği tarlalarını görün. Edirne mis sabununu, lavanta bahçelerini koklayın. 4 mevsim 5 duyuya hitap eden bir destinasyon oluşturmak için çabalıyoruz. Hedefimiz, şehrin turizm potansiyelini sürdürülebilir, bütüncül bir anlayışla ve tüm paydaşlarla geliştirmek."