Edirne'de 19 Mayıs coşkusu

Edirne'de 19 Mayıs coşkusu
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 101. yıl dönümü coşkusuna Covid-19 salgını engel olamadı. Edirneliler saat 19.19’u gösterdiğinden balkonlarında ellerindeki Türk bayrakları...

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 101. yıl dönümü coşkusuna Covid-19 salgını engel olamadı. Edirneliler saat 19.19’u gösterdiğinden balkonlarında ellerindeki Türk bayrakları ile İstiklal Marşı’nı okudu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Edirne Belediye Bandosu ile birlikte Atatürk Anıtı’nda İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra Atatürk Anıtı’ndan hareket eden bando ekibi iki ayrı güzergahta şehir turu atarak konser verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan da Edirne Belediye Bandosu ile birlikte şehir turu atarak Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 101'inci yılını ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Edirneliler de balkonlarında bu coşkuya eşlik etti.  Belediye Başkanı Gürkan ve Belediye Bandosu’nun bulunduğu araç Vali Konağı’nın önünden geçerken, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Ayten Canalp de ekipleri el sallayarak selamladı.