Edirne Valisi Rüstempaşa Kervansarayı'nı Ziyaret Etti: En Kısa Sürede Bitecek!

Edirne Valisi Rüstempaşa Kervansarayı'nı Ziyaret Etti: En Kısa Sürede Bitecek!
Edirne Valisi Kırbıyık, Rüstempaşa Kervansarayı'ndaki devam eden çalışmaları inceleyerek bilgi topladı.Valilik tarafından alınan bir karar doğrultusunda yenileme çalışmaları devam eden kervansarayı ziyaret eden Edirne valisi,...
Edirne Valisi Kırbıyık, Rüstempaşa Kervansarayı'ndaki devam eden çalışmaları inceleyerek bilgi topladı.

Valilik tarafından alınan bir karar doğrultusunda yenileme çalışmaları devam eden kervansarayı ziyaret eden Edirne valisi, yenileme çalışmalarını yapan firmadan proje hakkında detaylı bilgi aldı.

Daha sonra açıklama yapan ve açıklamada görüşlerine de yer veren Kırbıyık, tarihi eserlerin kullanıma kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmaların, şehir ekonomisinde kilit önem taşıdığını belirtti.

Tarihi yapıların şehre önemli katıları olduğunun altını çizen Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, incelemelerinden sonra şunları kaydetti:

Bu tür tarihi yapıların gerek korunması ve gerekse de yaşatılması için işlevsellik kazanmasının önemli olduğunu değerlendiriyoruz. Bu nedenle Rüstempaşa Kervansarayı'nda devam eden çalışmaları yerinde görmek istedik. İnşallah en kısa sürede aslına uygun şekilde yapılan yenileme çalışmaları sona erecek ve kullanıma açılmış olacak.