Edirne üçüncü sırada

Edirne üçüncü sırada
Edirne'de, koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama oranı yüzde 90'a yaklaştı. Edirne, birinci doz aşılama oranının en yüksek olduğu iller arasında üçüncü sırada yer alıyor.Sağlık Bakanlığının verilerine göre,...

Edirne'de, koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama oranı yüzde 90'a yaklaştı. Edirne, birinci doz aşılama oranının en yüksek olduğu iller arasında üçüncü sırada yer alıyor.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Türkiye genelinde birinci doz aşı ortalaması yüzde 78, ikinci doz aşı ortalaması ise yüzde 60 seviyesine ulaştı. Türkiye genelinde 48 milyon 500 bini aşkın kişi ilk doz aşısını, 37 milyon 300 bini aşkın kişi ikinci doz aşısını yaptırdı.

Edirne ve Trakya bölgesinde en az bir doz aşılama oranı yüzde 90'a yaklaştı. 18 yaş ve üstü nüfusta en az bir doz aşılama oranı Edirne'de yüzde 88,4 oldu. Bir doz aşı yapılan kişi oranı Kırklareli'nde yüzde 86,8 ve Tekirdağ'da yüzde 85,8 olarak kayıtlara geçti.

Nüfusa oranla en çok aşı uygulanan iller sıralamasında Edirne üçüncü sırada, Kırklareli dördüncü sırada ve Tekirdağ altıncı sırada yer alıyor.

En yüksek oranda aşılama yapılan şehir, yüzde 94,2 ile Muğla oldu.