Edirne İl Müftüsü değişti

Edirne İl Müftüsü değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla, Edirne İl Müftülüğüne, Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt atandı.Daha önce Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm Kazakistan'a Din Hizmetleri Ateşesi olarak atanmıştı....

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla, Edirne İl Müftülüğüne, Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt atandı.

Daha önce Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm Kazakistan'a Din Hizmetleri Ateşesi olarak atanmıştı. Açık bulunan Edirne İl Müftüsü görevine, Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla birlikte Muş Müftüsü Alettin Bozkurt atandı.

Alettin Bozkurt, 1965 yılında Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yedibölük köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi Şanlıurfa'da okudu. Yaklaşık 7 yıl medrese eğitimi gördü. Mısır El-Ezher Üniversitesinde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde iki sene okuduktan sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaptı. 1998 yılında aynı üniversitede tefsir anabilim dalında yüksek lisans yaptı. 1998-2000 yıllarında Konya Dini Yüksek İhtisas Kursunda, Müftülük ve Vaizlik eğitimi gördü. Mezun olduktan sonra Ağrı Eleşkirt, Diyarbakır Bismil ve Yenişehir ile Muş'ta müftülük yaptı. Evli ve 5 çocuk babasıdır.