Edirne'de bir okulda 8 vaka çıktı

Edirne'de bir okulda 8 vaka çıktı
Edirne'de bir okulda 8 öğrencinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi'nde yüzyüze eğitime devam eden 8 öğrencinin pozitif vaka olduğu tespit edildi.Süleyman Demirel Fen Lisesinde 12. sınıf öğrencilerinden...

Edirne'de bir okulda 8 öğrencinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi'nde yüzyüze eğitime devam eden 8 öğrencinin pozitif vaka olduğu tespit edildi.

Süleyman Demirel Fen Lisesinde 12. sınıf öğrencilerinden 2 öğrencinin belirti göstermesi üzerine test yapıldı ve 2 öğrencinin de pozitif vaka olduğu tespit edildi. Daha sonra diğer öğrencilere yapılan testlerde de 6 öğrencinin daha pozitif vaka olduğu tespit edildi. Bu sebeple öğretmenler de sağlık ekipleri tarafından izolasyona alındı. 12.11.2020 tarih ve 65 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararında şunlara yer verildi:

"Süleyman Demirel Fen Lisesinde 12. sınıf öğrencilerinden 2 öğrencinin Covid-19 belirtisi göstermesi sonucunda test yapılmış olup 2 öğrencinin de pozitif vaka olduğu tespit edilmiştir. Daha sonra diğer öğrencilere yapılan testler sonucunda 6 öğrencinin de pozitif vaka olduğu tespit edilmiş öğretmenleri de bu sebeple İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından izolasyona alınmıştır. Pansiyonda kalan öğrencilerin İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmek üzere pansiyon boşaltılarak dezenfekte işlemi yapılmıştır. Bu nedenlerden dolayı haftada 2 gün yüz yüze eğitimin uzaktan eğitim şeklinde 9-13 Kasım tarihleri arasında yapılmasına mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir."