Edirne Belediyesinden 150 bin TL ödüllü yarışma

Edirne Belediyesinden 150 bin TL ödüllü yarışma
Edirne Belediyesi tarafından Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılı anıtı fikir projesi yarışması başlatıldı. Yarışmada ilk üçe giren adaylara ödül verilecek.2022 yılının Edirne Yılı olarak ilan edilmesinin ardından, Edirne'nin...

Edirne Belediyesi tarafından Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılı anıtı fikir projesi yarışması başlatıldı. Yarışmada ilk üçe giren adaylara ödül verilecek.

2022 yılının Edirne Yılı olarak ilan edilmesinin ardından, Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılını simgelemesi amacıyla bir anıt yapılmasına karar verilmişti. Hıdırlık Tabya mevkiinde konumlandırılacak 100. Yılı Anıtı için fikir projesi yarışması başlatıldı.

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen "25 Kasım 1922-2022 Edirne'nin Kurtuluşunun 100. Yılı Anıtı Fikir Projesi Yarışması", 15 Nisan 2022 Cuma günü itibarıyla başladı. Anıtın taşıması gereken özellikler, yarışma ilanında şöyle belirtildi: "Anıt ve anma alanı kentim Balkan coğrafyasındaki bin yıllardır süren varlığını kapsayacak, işgallerden kurtuluşunu, şanlı savunmasını yansıtacak, barış ve çağdaşlığını simgeleyecek zenginlikte olmalıdır. Tasarım ve düzenlemeler tarihi doku ve doğal özellikler taşımalıdır. Geçmiş, şimdi ve gelecek arasında bağ kurabilmelidir. Ulusal ve yerek özellikleri kapsayan ve aynı zamanda çağdaş teknoloji kullanımı ile özgün ve estetik etkisi yüksek olmalıdır. Sanatçının anlatmak istediği tarzda biçimsel, düşünsel ve kavramsal bütünlük içermelidir. Bulunduğu mekanın tarihi alan dışındaki kentsel konumuna değer katmalı, yakın çevresini dönüştürebilecek özellikler taşımalıdır."

Fikir yarışması türünde serbest ulusal tek kademeli olarak düzenlenen yarışmada birincilik ödülü 60 bin TL, ikincilik ödülü 40 bin TL ve üçüncülük ödülü 20 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca 3 esere 10 biner TL mansiyon ödülü verilecek.

Yarışmayla ilgili soru sormak isteyenler için son tarih 6 Mayıs Cuma günü olacak. Projelerin son başvuru tarihi ise 17 Haziran 2022 olarak belirlendi. Jüri değerlendirme toplantısı 22-24 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek ve 27 Haziran 2022 Pazartesi günü ödül töreni yapılacak.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi ve yarışma şartnamesine Edirne Belediyesi internet sitesinden erişilebilir.