EDESOB Başkanı İsyan Etti: Esnaf İş Yapamadığı İçin Dükkan Kapatıyor

EDESOB Başkanı İsyan Etti: Esnaf İş Yapamadığı İçin Dükkan Kapatıyor
Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Edirne'deki esnafların aslında göründüğü gibi kazanamadığını dile getirdi.Bulgaristan'dan gelip Edirne'de alışveriş yapan turistlerle ilgili konuşan...

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Edirne'deki esnafların aslında göründüğü gibi kazanamadığını dile getirdi.

Bulgaristan'dan gelip Edirne'de alışveriş yapan turistlerle ilgili konuşan Cingöz, 'herkes Edirne'de şöyle alışveriş var böyle var, esnaf şöyle para kazanıyo diyor. Ama geldiklerinde aradıklarını bulamayıp kapatan da çok. Kazın ayağı öyle dışarıdan göründüğü gibi değil' dedi.

Dün yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıla göre daha fazla dükkanın kapandığını söyleyen EDESOB Başkanı, esnaflara zam yapılması konusunda çağrıda bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de sürekli Edirne'de alışveriş yapılıyor diye gündem oluyor. Ama geldikleri zaman aradıklarını bulamayıp kapatan da çok. Hiç öyle dışarıdan göründüğü gibi değil.

Benim esnafa çağrım budur; biz esnafı temsil ediyoruz, mağdur olmasını istemeyiz. Ancak vatandaşı da düşünmek durumundayız. Hele bir yılbaşını görelim. Yılbaşından sonra fiyatların ne yöne evrileceğini kestirebilen de yok. Asgari ücretin artacağı aşikar. Ancak ne oranda onu da bilen yok. Yeniden değerleme oranı %122.9 olarak açıklandı ve Cumhurbaşkanı yetki kullanacak mi belli değil. Yılbaşından sonra fiyatlar oturduktan sonra esnafın mağdur olmaması için gerekeni yapacağız.