Dünyanın en uzun bisiklet yolu Edirne'de olacak

Dünyanın en uzun bisiklet yolu Edirne'de olacak
İçinde birçok aktiviteyi barındıran '3 Nehir 1 Şehir' projesi kapsamında, dünyanın en uzun bisiklet yolu Edirne'de olacak.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün Edirne'deydi. Bakan Kurum, Edirne Valiliği tarafından yapılacak...

İçinde birçok aktiviteyi barındıran '3 Nehir 1 Şehir' projesi kapsamında, dünyanın en uzun bisiklet yolu Edirne'de olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün Edirne'deydi. Bakan Kurum, Edirne Valiliği tarafından yapılacak olan '3 Nehir 1 Şehir' projesi hakkında Vali Ekrem Canalp'ten bilgi aldı. Proje içerisinde Meriç Nehri'nin iki kenarında yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kano kürek parkuru, Arşimet Burgusu elektrik üretim tesisi ile kıraathane ve kütüphane gibi bölümler yer alacak. Projenin 7 gün 24 saat hizmet verebilecek bir alan olarak planlandığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, nehrin iki kenarı dışında oluşturulan rekreasyon alanları içinde 100 bin metrekarelik planda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri üniteler yer alacağını söyledi.

Bakan Kurum, projeyle ilgili çalışmalara bu yıl içinde başlanacağını ve önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Edirne'de yapılacak 30 km uzunluğundaki bisiklet yolu, dünyanın en uzun kesintisiz bisiklet yolu olacak.