Dr. Öğr. Üyesi Ulukaya Kitabını Prof. Dr. Tabakoğlu'na Hediye Etti

Dr. Öğr. Üyesi Ulukaya Kitabını Prof. Dr. Tabakoğlu'na Hediye Etti
Trakya Üniversitesi Balkan Dilleri ve Edebiyat Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esin Ömer Ulukaya kitabını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na hediye etti.

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Ulukaya, Rektör Tabakoğlu'nu ziyaret ederek kitabı hakkında bilgi verdi.

Avrupa Birliğinin genişleme politikasının, Balkanlardaki gelişmelerden etkilenerek dönüşen ve uluslararası ilişkiler kapsamında önemini koruyan bir konu olduğunu söyleyen Ulukaya, "Kitabımda da bahsettiğim üzere bu çalışmanın önemi, Batı Balkanlara yönelik Avrupa Birliği genişleme politikalarının çerçevesinde Hırvatistan ve Kosova'nın üyelik sürecinin karşılaştırmalı analizinin incelenmesinden kaynaklanmaktadır." dedi.

Tabakoğlu da Trakya Üniversitesi olarak akademik yayıncılığa önem verdiklerini, Ulukaya'nın kaleminden çıkan eserin alanına önemli katkılar yapacağını belirtti.

Balkan Ülkelerinin Lideriyle Görüştü

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'nde üniversitenin en çok uluslararası öğrencisinin bulunduğu Balkan ülkelerinin liderleriyle görüştü.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Tabakoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çok sayıda ülkenin devlet başkanı, cumhurbaşkanı, başbakan ve meclis başkanı düzeyinde katılım gösterdiği törende yer aldı.

Tabakoğlu, törende görüştüğü Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Vecdi Raşidov'u Trakya Üniversitesine davet etti.