Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşleyen Edirne'de Konferans Verdi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşleyen Edirne'de Konferans Verdi
Edirne'de "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, insanlık ve dünya tarihinin en önemli anlarından birinin Hazreti Muhammed'in Mevlid-i olduğunu dile getirdi.Mevlid-i...

Edirne'de "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, insanlık ve dünya tarihinin en önemli anlarından birinin Hazreti Muhammed'in Mevlid-i olduğunu dile getirdi.

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebi ile Başkan Yardımcısı İşliyen'in verdiği konferans  Halk Eğitimi Merkezi Mimar Kemaleddin Salonu'nda gerçekleştirildi.

Hazreti Muhammed'in gelmiş olduğu dönemin de günümüze benzediğini ifade eden İşliyen, şöyle konuştu:

"İnsanlık alabildiğine biriktirmeye, alabildiğine zevk ve sefa sürmeye başladı. 'Hedonizm' diyorlar, hazcılık, keyif, şehvetinin, hırsının, arzu ve isteklerinin peşinde gidiyorlar.

Nedir çaresi? Peygamber efendimizin ahlakını yeniden aramıza getirmeliyiz. Peygamber efendimizin komşuluğunu, babalığını, evlatlığını, eşliğini, insanlığını, yöneticiliğini, adaletini, hoşgörüsünü, cömertliğini, takvasını 14 asır öncesinden alıp günümüze taşımalıyız."

Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt da programda bir sunum yaptı.

Programa sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.