Depremzedeler Edirne'deki Otellerde Kalıyor

Depremzedeler Edirne'deki Otellerde Kalıyor
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 kenti etkileyen "asrın felaketi" olarak nitelenen depremler sebebi ile Edirne'ye gelenler, otellerde misafir ediliyor.Hatay'ın Defne ilçesindeki evi depremde yıkılan Mehmet Topaloğlu, 4 çocuğu,...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 kenti etkileyen "asrın felaketi" olarak nitelenen depremler sebebi ile Edirne'ye gelenler, otellerde misafir ediliyor.

Hatay'ın Defne ilçesindeki evi depremde yıkılan Mehmet Topaloğlu, 4 çocuğu, eşi ve depremde hayatını kaybeden dayısının eşi ile Edirne'de bir otelde kalıyor.

Topaloğlu, kendisinin deprem anında işte olduğunu ve yıkılan evinin enkazında kalan eşi ve çocuğunu komşularının çıkardığını ifade etti.

Defin İşlemlerinden Sonra Geldiler

Depremden sonra Edirne'ye gelmeyi tercih ettiklerini ifade eden Topaloğlu, "Sağ olsunlar bize yardımcı oldular. Evlerini, otellerini açtılar. Burada konaklıyoruz ama aklımız hep Hatay'da. Maalesef tanıdıklarımızdan yaralananlar ve cenazeler var. Biz kendi cenazelerimizi enkazdan çıkartıp, defnettikten sonra geldik buraya." şeklinde konuştu.

Topaloğlu, depremin çok büyük alanı kapsadığını ve devletin herkese el uzattığını ifade etti.

Çok üzgün olduklarını söyleyen Topaloğlu, "Şu an hiçbir şey düşünemiyorum. Evimi düşünecek durumda değilim. Canımızı kurtardık, evimiz, malımız mülkümüz kalmadı. Onlar sıkıntı değil bir şekilde yardımlaşarak, çalışarak yerine getirebiliriz." dedi.