Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Edirne'ye Geldi

Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Edirne'ye Geldi
Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Emil Gançev, Bulgar polisinin tüfekle öldürülmesiyle ilgili Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ile görüştü.Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Emil Gançev ve İçişleri Bakan...

Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Emil Gançev, Bulgar polisinin tüfekle öldürülmesiyle ilgili Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ile görüştü.

Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Emil Gançev ve İçişleri Bakan Yardımcısı Ventzislav Kitanov ve heyet Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ile görüştü. Yapılan görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Yapılan görüşme sonrası Emil Gançev açıklama yaptı. Gançev tarafından:

"Türk güvenlik güçlerine teşekkür ederim. Türk makamları suçluları 24 saat içinde yakalayıp tutuklanmalarını sağladılar" dedi.

Organize suçlarla mücadele, düzensiz göçmen geçişleri ve gümrüklerle ilgili çalışmalar yapılmasında ortak karara varıldığına değinen Gançev, düzensiz göçle mücadele yapıldığında Türkiye ile iyi bir iş birliği olduğuna değinildi. Geçtiğimiz günlerde Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Küçünlü Köyü sınır hattına Bulgar Polisi vurularak öldürülmüştü. Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri kısa sürede olaya karıştıkları iddia edilen E.E. ve M.E'yi olayda kullanılan av tüfeğiyle yakalanarak gözaltına alındı.