Bugün Edirne Musiki Derneği'nin Tam 70. Yılı: Sonbahar Rüzgarları Konseri

Bugün Edirne Musiki Derneği'nin Tam 70. Yılı: Sonbahar Rüzgarları Konseri
Edirne Musiki Derneği'nin 70. yılı şerefine 'Sonbahar Rüzgarları' isimli konser düzenlendi.Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuarları Salonu'nda düzenlenen konserde, açılışta Edirne Musiki Derneği ve Edirne Ticaret ve Sanayi...
Edirne Musiki Derneği'nin 70. yılı şerefine 'Sonbahar Rüzgarları' isimli konser düzenlendi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuarları Salonu'nda düzenlenen konserde, açılışta Edirne Musiki Derneği ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak konuşma yaptı.

Edirne'de Türk müziğini yaşatmanın, sevmenin ve geleceğe aktarmanın önemine değinen Irmak, bu amaçla 1952 yılında kurulan derneğin, 70. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Türk tarihiyle iligili olara mimari, şiir ve musikinin önemine değinen Irmak, şunları kaydetti:

Türk müziği, Orta Asya, eski Anadolu, Akdeniz-Ege, İslam-Osmanlı ve son olarak Batı olmak üzere 5 damardan beslenerek bugüne ulaşmıştır. Türk Sanat Müziğine hayat veren perde ve makamlar kökü bin yıllara giden bu uzun serencamın yoldaki işaretleri mahiyetindedir.

Öte yandan Edirne Musiki Derneği korosunun şefi Halil Erseven ise 'Düşen bir yaprak görürsen, Duydum ki unutmuşsun, Sevil neşelen, Seninle bir sonbahar, Artık yeşerecek bir dalım yok' gibi bilinen eserlerin de yer aldığı tam 21 şarkıyı seslendir.

Konsere ise Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve sanatseverler katıldı.