Belediye metruk binayı yıktı

Belediye metruk binayı yıktı
Çavuşbey Mahallesi'nde illegal kullanıma uygun ortam oluşturacak nitelikte olan ve çevre estetiğine uygun olmayan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek nitelikte olan metruk bina Edirne Belediyesi ekiplerince yıkıldı.Edirne...

Çavuşbey Mahallesi'nde illegal kullanıma uygun ortam oluşturacak nitelikte olan ve çevre estetiğine uygun olmayan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek nitelikte olan metruk bina Edirne Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Edirne Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada; Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim binasının ana giriş kapısının karşısında bulunan bina ile ilgili belediyeye gönderilen resmi yazıda, binanın etrafında herhangi bir koruma olmadığı, metruk binaya giriş çıkışın engellenmesi gerektiği, herhangi bir işlem yapılmaması halinde oluşabilecek yasa dışı olaylardan, yaşanabilecek can ve mal kayıplarından endişe edildiği, metruk binadaki riskin bertaraf edilmesi hususunda gereğinin istendiği belirtildi.

Yapılan incelemede binanın metruk durumda olduğu tespit edildi ve mevcut haliyle illegal kullanıma uygun ortam oluşturacak nitelikte olduğu, çevre estetiğine uygun olmayan bir görünüm arz ettiği, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eder durum arz edebileceği tespit edildi ve mülk sahiplerine gereğinin yapılması hususunda tebliğ yapılarak yasal işlemler başlatıldı. Geçen süre zarfında mülk sahiplerince herhangi bir işlem yapılmaması ve yıkım ile ilgili herhangi bir itirazda bulunulmaması üzerine söz konusu yapı belediye ekiplerince yıkıldı.