Belediye Başkanı Gürkan'a hapis cezası

Belediye Başkanı Gürkan'a hapis cezası
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz gecesi bir barda kadeh kaldırarak söyledikleri sebebiyle "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla açılan davada 3 ay hapis cezası aldı. Cezayı 2 ay 15 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasının...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz gecesi bir barda kadeh kaldırarak söyledikleri sebebiyle "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla açılan davada 3 ay hapis cezası aldı. Cezayı 2 ay 15 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir barda, elinde kadehle, "36 yıl önce haberimiz yoktu, şimdi var. İçelim." demişti. Bu görüntülerle ilgili olarak hakkında "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla dava açılmıştı. Tutuksuz yargılanan Belediye Başkanı Gürkan'a 3 ay hapis cezası verildi. Ceza 2 ay 15 güne indirildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Sanık Gürkan'ın 5 yıllık denetim süresi içerisinde kasten yeni bir suç işlememesi halinde mahkumiyet hükmü ortadan kaldırılarak davanın düşürülmesine karar verilecek.