Batı Trakyalı Genç Tıp Fakültesinden Birincilikle Mezun Oldu

Batı Trakyalı Genç Tıp Fakültesinden Birincilikle Mezun Oldu
Hekimlik hayalini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştiren Batı Trakyalı genç, birincilikle mezun oldu.

İskeçe kentine bağlı Kırköy’de ikamet eden Emirhan Müminoğlu 6 sene önce kazandığı fakülteyi birincilikle tamamladı.

Hekimlik hayalini anavatanında okuduğu üniversiteyi birincilikle tamamlayan Müminoğlu, meslek yaşamına Batı Trakya'da hastalara hizmet ederek sürdürecek.

Müminoğlu'nun mezuniyet törenine Batı Trakya'dan gelen ailesi de katıldı.

Müminoğlu, çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"Onur Verici Bir Duygu"

Müminoğlu, "Batı Trakya'yı temsil etmek benim için onur verici bir duygu. Batı Trakya'ya dönüp kendi vatandaşlarımıza hizmet edeceğim. Trakya Üniversitesinin Batı Trakyalı öğrencilere hassasiyet gösterdiğini düşünüyorum. Eğitim hayatım boyunca her türlü yardım ve desteği bana gösterdiler." dedi.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Batı Trakya'dan gelen 1000'in üzerinde öğrencinin çeşitli bölümlerde eğitim gördüğünü belirtti.

Batı Trakyalı öğrencilerin anavatanlarında başarılı olmalarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu dile getiren Zafer, "Trakya Üniversitesi olarak Batı Trakyalı öğrencilerimize desteğimiz her zaman devam ediyor. Mezun olduktan sonra onlarla iletişimde kalıyoruz, bağımız devam ediyor. Öğrencimiz Emirhan da başarısıyla örnek oldu kendisine meslek hayatında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesinde yaklaşık 5 bin uluslararası öğrenci çeşitli bölümlerde eğitim görüyor, bunlardan binin üzerinde öğrenci ise Batı Trakya'dan gelen öğrencilerden oluşuyor.