Başkanı Gürkan'dan Atatürk Mesajı

Başkanı Gürkan'dan Atatürk Mesajı
Başkan Gürkan, mesajında, Atatürk'ün Edirne’ye son kez 21 Aralık 1930'da Cumhurbaşkanı olarak geldiğinin altını çizdi.Edirneliler' in soğuk havaya rağmen büyük bir heyecanla Atatürk'ü beklediğini belirten Gürkan, halkın...

Başkan Gürkan, mesajında, Atatürk'ün Edirne’ye son kez 21 Aralık 1930'da Cumhurbaşkanı olarak geldiğinin altını çizdi.

Edirneliler' in soğuk havaya rağmen büyük bir heyecanla Atatürk'ü beklediğini belirten Gürkan, halkın sevincini ve coşkusunu tezahüratlarla gösterdiğini belirtti.

Başkan Gürkan'ın İfadeleri Şu Şekilde:

"Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin ama hiç gitmeyişinin 92. yılını kutlamanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin serhat kenti, bu ülkenin batıdaki kalesi olan Edirne'miz her daim Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gitmiş, onun emanetine her şart ve durumda sahip çıkmıştır. Edirne halkı sonsuza kadar yolunu Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ile aydınlatmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 92. yılı kutlu olsun."