Başkan Gürkan'dan Depremzedelere Ev Kiralayanlara Çağrı

Başkan Gürkan'dan Depremzedelere Ev Kiralayanlara Çağrı
Edirne Belediyesi Meclisi,  Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde toplandı.Başkan Gürkan, konuşmasında Türkiye'nin çok büyük doğal afet yaşadığını aktararak, depremlerde yaşamını...

Edirne Belediyesi Meclisi,  Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde toplandı.

Başkan Gürkan, konuşmasında Türkiye'nin çok büyük doğal afet yaşadığını aktararak, depremlerde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Edirne olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Gürkan, "Halkımız yardım konusunda inanılmaz bir refleks gösterdi. Edirne'de de vatandaşlar, elinde yüreğinde ne varsa depremzedelerle paylaşmak için yoğun bir çalışma içerisinde girdi. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Edirne'de 4 binden fazla depremzede vatandaşımızı misafir ediyoruz, yaraları el birliğiyle saracağız." şeklinde konuştu.

Bugünlerde yardımı kimin ve nasıl yaptığının öneminin olmadığını, depremzede vatandaşların zor günlerinde yanında olmanın önem arz ettiğinin altını çizdi.

'Kiralar Konusunda Dikkatli Olalım' Uyarısı

Başkan Gürkan, ev sahiplerinden kiralar konusunda afetzedelere daha anlayışlı davranmalarını söyledi.

Edirne'de evini bedelsiz olarak depremzedelere veren, evini paylaşan çok sayıda kişi olduğunu vurgulayan Başkan Gürkan, "Evini, yüreğini, malını depremzedelerle paylaşan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bunlar gerçekten çok saygı duyulması gereken davranışlar. Çok az da olsa kiraları yukarı çekenler de var, lütfen kiralar konusunda daha adil olalım. Bu insanlar yaşamlarının en zor döneminde, ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. O yüzden ev sahiplerinin kira konusunda daha fazla duyarlı olmalarını bekliyoruz." dedi.

Sonrasında afetzedeler için bazı muafiyetleri ve indirimleri içeren gündem maddesinin görüşülmesine geçildi.

Buna göre, depremzedelerden 6 ay süreyle abonelik ve atık su bedeli alınmaması, suyun kademesiz olarak metreküpünün minimum bedel olan 1 liradan verilmesi ve afetzedelerin şehir içi ulaşımının ücretsiz olmasını içeren madde oy birliğiyle kabul edildi.