Başkan Gürkan'dan 24 Kasım Mesajı

Başkan Gürkan'dan 24 Kasım Mesajı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında öğretmenlerin azmi, emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşündeki meşaleyi hiç söndürmeden yoluna devam edeceklerini belirtti.

Öğretmenlerin, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yetiştirdiği öğrencilerle Türkiye Cumhuriyeti’nin özgür ve bağımsız bir devlet olarak, sonsuza kadar yaşamaya, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Öğretmen, bir ülkenin geleceğine şekil veren bir mimar, bir sanatkardır. Öğretmenlerimizin yaşamamızda yeri dolmayacak kadar büyük, etkisi derin ve görevi önemlidir. Başöğretmenimizin yaktığı eğitim meşalesini büyük bir azimle, fedakarlıkla elden ele taşıyarak; vatanın her bir köşesine ilmin ışığını yayan, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz istikbalimizin de mimarlarıdır. Bir öğretmen olarak çok iyi biliyorum ki, evlatlarımızı gözü kapalı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, kendi evlatlarından ayırt etmedikleri yavrularımızı bir mücevher gibi işlemekte, toplumumuza, vatanımıza ve milletimize hayırlı bireyler olarak yetiştirmektedirler."