Barajlardaki doluluk oranı açıklandı

Barajlardaki doluluk oranı açıklandı
Son 3 günde Edirne'ye metrekare başına 109 kilogram yağış düştü. Bu yağışlarla birlikte kentin yaklaşık 1,5 yıllık su ihtiyacını karşılayacak miktarda barajlarda hacim artışı oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,...

Son 3 günde Edirne'ye metrekare başına 109 kilogram yağış düştü. Bu yağışlarla birlikte kentin yaklaşık 1,5 yıllık su ihtiyacını karşılayacak miktarda barajlarda hacim artışı oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapısı tamamlanan mahallelerde herhangi bir olumsuz durum olmadığını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, son 3 günde Edirne'deki sağanak yağışın kente olan etkisini değerlendirdi. Trakya'nın son 91 yılın en kurak dönemini geçirdiğini belirten Gürkan, son 3 günde bölgenin yağış almasıyla birlikte su kaynaklarında ciddi oranda artış yaşandığını söyledi.

Yağışlardan önce Süloğlu Barajı'nın yüzde 31 olan doluluk oranı, yağışlarla birlikte yüzde 46'ya ulaştı. Ayrıca Kayalıköy Barajı'nın yüzde 6 olan doluluk oranı da yağışların etkisiyle yüzde 21'e yükseldi. Kentte etkili olan sağanak yağışlarla birlikte barajlardaki su miktarı 30 milyon metreküp arttı. Edirne'nin yıllık su ihtiyacının 18 milyon metreküp civarında olmasıyla birlikte, son günlerdeki yağışlarla birlikte yaklaşık 1,5 yıllık su ihtiyacı temin edilmiş oldu.

ALTYAPIYI DEĞERLENDİRDİ

Söz konusu yağışlar nedeniyle su baskını, yol çökmesi, vidanjör talebi, kanalizasyon talebi gibi ihbarlar aldıklarını belirten Belediye Başkanı Gürkan, ihbarlara 54 araç ve 205 personel ile müdahale edildiğini söyledi. Altaypı çalışmalarının testi açısından doğal bir değerlendirme süreci geçirdiklerini ifade eden Gürkan, "Yeni yerleşim bölgesinde 2020'de başladığımız, taşkınların yaşandığı Abdi İpekçi Caddesi, İlhami Ertem Caddesi, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Muammer Aksoy Caddesi, Ekol Hastanesi civarı, Şevki Arman Caddesi, E-5 Karayolu Talatpaşa Asfaltı Migros Kavşağı ile Olin Kavşağı'nda herhangi bir olumsuz durum olmadığı ve sistemin sorunsuz çalıştığı gözlenmiştir. Altyapısı henüz tamamlanmayan bölgelerde ise sorunlar yaşadık. Özellikle Abdurrahman ve İstasyon Mahallelerinde." diye konuştu.

Belediye Başkanı Gürkan, şehir merkezinde yağış esnasında ve sonrasında yollarda meydana gelen çökmelere rotmiks asfalt ve mekanik malzeme ile dolgu çalışması yapıldığını söyledi.