Balkan Tohumcular Birliği Kuruldu

Balkan Tohumcular Birliği Kuruldu
Ülkemizde tohumculuk alanında son senelerde önemli atılımlar yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Kaya, tohum firmalarının dünyaya açılması için Balkan Tohumcular Birliğini kurduklarını belirtti.Birliğin üye ülkelerdeki tohum...

Ülkemizde tohumculuk alanında son senelerde önemli atılımlar yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Kaya, tohum firmalarının dünyaya açılması için Balkan Tohumcular Birliğini kurduklarını belirtti.

Birliğin üye ülkelerdeki tohum firmalarını buluşturarak çalışmalar yapacağını kaydeden Kaya, "Balkanlar, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı. Bu birlik Edirne ve Trakya Üniversitesi açısından da önemli. Balkanlar bizim için önemli. Benzer ekolojik sistem içindeyiz. Orada da uluslararası tohum firmalarının varlığı söz konusu ve yerel firmalar için rekabet şansını azaltıyor." dedi.

Kaya, birliğin, Türkiye ve Balkan ülkelerindeki tohum firmalarının Avrupa'ya açılmasını sağlamak için çalıştığını ifade eden Kaya, "Birlikte toplantı, çalıştay ve fuarlar organize edeceğiz. Çeşitlerimizi karşılıklı olarak tescil edeceğiz. Türkiye'ye ve Balkanlar'daki ülkelere önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaya, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde 20-23 Eylül'de Balkan Tarım Kongresi düzenleneceğini belirtti.