Balkan Müzik ve Sanat Dergisi'nin Beklenen Sayısı Yayında

Balkan Müzik ve Sanat Dergisi'nin Beklenen Sayısı Yayında
Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada yazar ve hakem olarak sanat ve müzik alanında dünyaca ünlü isimlerine yer veren Balkan Müzik ve Sanat Dergisi'nin yeni sayısı yayımlandı.Dergi, müzik ve diğer sanat alanlarının...

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada yazar ve hakem olarak sanat ve müzik alanında dünyaca ünlü isimlerine yer veren Balkan Müzik ve Sanat Dergisi'nin yeni sayısı yayımlandı.

Dergi, müzik ve diğer sanat alanlarının tümünü kapsayıcı nitelikteki sanatsal ve bilimsel araştırma yazılarının yayımlanabilmesi, bu alanlarda çalışmalar yapan akademisyenlere destek sağlanması ve bu yolla müzik ve diğer sanat alanlarının, gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Dr. Öğretim Üyesi İrsel'in Buluşu Tescillendi

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Gürkan İrsel'in buluşu, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan patent almaya hak kazandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İrsel'in "Bir Ekim Makinası" isimli buluşu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğünün patent sahibi olarak yer aldığı buluşun, istenilen ekim derinliğinde hatasız ekim yapabilmesi amacıyla makine ekici ucunun ekim alanında gerçekleştirilen ekim derinliğinin istenilen derinlik ile belirlenen tolerans dahilinde otomasyon sistemi ile sürekli eşit tutan bir ekim makinesi olduğu belirtildi.