Altyapının yüzde 46'sı tamamlandı

Altyapının yüzde 46'sı tamamlandı
Edirne Belediye Meclisi, altyapı çalışmaları için 120 milyon TL ek kredi kullanılması konusunda olağanüstü olarak toplandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a 120 milyon TL ek kredi için yetki verildi. Gürkan, bugün itibarıyla...

Edirne Belediye Meclisi, altyapı çalışmaları için 120 milyon TL ek kredi kullanılması konusunda olağanüstü olarak toplandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a 120 milyon TL ek kredi için yetki verildi. Gürkan, bugün itibarıyla altyapı çalışmalarının yüzde 46'sının tamamlandığını açıkladı.

İçme suyu şebekesi, kanalizasyon hattı ve yağmur suyu hattı olmak üzere toplamda 520 kilometre altyapı çalışması olduğunu belirten Belediye Başkanı Gürkan, 243 kilometrenin (%46) tamamlandığını söyledi. 380 km'lik içme suyu şebekesinin %38,6'sı, 110 km'lik kanalizasyon hattının %75,6'sı ve 30 km'lik yağmur suyu hattının %44,7'sinin tamamlandığını belirten Gürkan, "Çalışmalara hız vererek önümüzdeki iş sezonunda yağmur suyu ve kanalizasyon hattını tamamlayacağız. İçme suyunda da ağırlıklı olarak depoların yapımı ve depolar arasındaki ana taşıyıcı hatları tamamlayacağız." diye konuştu.

Bir aya kadar eksik olan abone bağlantılarının da yapılarak yeni yerleşim bölgesindeki suyun tamamen yeni şebekeden verileceğini ifade eden Gürkan, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının geçirilmesi için Güney Çevre Yolu'nu üç dört ay boyunca trafiğe kapatacaklarını söyledi.

Başkan Gürkan, çalışmalarda bugüne kadar 130 milyon TL kullandıklarını söyledi. Olağanüstü Meclis Toplantısında yapılan oylama ile; içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon yapım işlerinde İller Bankası'ndan 2021 yılı için 120 milyon TL ek kredi kullanılması için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a yetki verildi.