8. Uluslararası Edirne Maratonu'nun Tarihi Belli Oldu

8. Uluslararası Edirne Maratonu'nun Tarihi Belli Oldu
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen yapılan maratonun en iyi şekilde yapılacağını dile getirdi.Maratonun kent için büyük önem arz ettiğini belirten Vali Kırbıyık, "Koşu tarihi ilk olarak...

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen yapılan maratonun en iyi şekilde yapılacağını dile getirdi.

Maratonun kent için büyük önem arz ettiğini belirten Vali Kırbıyık, "Koşu tarihi ilk olarak 4 Haziran olarak belirlenmişti ancak LGS sınavıyla çakışması söz konusu. Orada da çocuklarımızın geleceği mevzu bahis olması nedeniyle risk almak istemedik. Tekrar yetkililer bir görüşme yaptılar ve 16 Temmuz tarihi belirlendi. Maraton ilimizin tanıtımı açısından çok önemli bir spor organizasyonu. Aynı zamanda Cumhuriyet'in 100. yılına özel anlamlı bir organizasyon olacağını düşünüyorum." dedi.

Başkan Akdağ'dan Davet

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ da 16 Temmuz'da yapılacak maratona atlet ve sporseverleri davet etti.

Organizasyona yaklaşık 1000 atletin katılacağını belirten Akdağ, "Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusuna yakışır şekilde ilimizde bu etkinliği gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü tarafından bu sene 4 Haziran'da yapılması planlanan organizasyon sınav sebebi ile ertelenmişti.