Tarlaları Zarar Gören Çiftçilere Tohum Ve Gübre Desteği Verildi

Tarlaları Zarar Gören Çiftçilere Tohum Ve Gübre Desteği Verildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından temmuzda etkili olan sağanak sebebi ile tarlaları zarar gören çiftçilere, tamamı hibe yem bitkisi tohumu ve gübre desteği verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın sağanakta ekim alanları zarar gören üreticilere, tamamı hibe gübre ve tohum desteği vereceklerini bildirmesinden sonra Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçtiği belirtildi.

Ekipler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan hasar tespit tutanağında ismi olan çiftçileri belirledi.

Tutanağı beyan eden çiftçilere, tamamı hibe yem bitkisi tohumu ve gübre ekiplerce teslim edildi.

Üreticilere toplamda tamamı hibe 2770 paket organomineral taban gübresi ve yem bitkisi tohumu verildi.

Üreticilerin Mutlu Olduğu Belirtildi

Açıklamada görüşleri belirtilen Kandıra Hacışeyh Mahalle Muhtarı Muharrem Ercan, Büyükakın'ın selden zarar gören çiftçilere gübre ve tohum desteği vermesinden dolayı üreticilerin mutlu olduğunu aktardı.

Köyde fındıkçılık ve hayvancılık yapıldığını, yetiştirilen arpa, buğday ve mısırın da hayvanlara yem olarak verildiğini belirten Ercan, "Köyümüzde selden zarar gören çiftçilerimize gübre ve tohumları dağıtıldı. Tahir Başkanımızdan Allah razı olsun, hizmetlerinden çok memnunuz. Desteklerin devamını bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Çiftçi Ali Akman da selde, arpa ve buğday ekili tarlasının bir kısmının zarar gördüğünü söyledi.

Yetkililerin tarlada keşif çalışması gerçekleştirdiğini, gübre ve tohumları teslim aldıklarını aktaran Akman, Büyükakın'a desteği için teşekkür etti.

Üretici Şaban Azak, "Yağmur çok şiddetli yağdı, 40 senedir böyle bir yağış görmedik. Tohum ve gübrelerimizi teslim aldık. Tahir Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aldığımız yardımlar zararımızı karşılıyor." dedi.