Sakarya'dan İzmir'e Uzanan Uyuşturucu Operasyonu: 18 Şüpheli Gözaltında

Sakarya'dan İzmir'e Uzanan Uyuşturucu Operasyonu: 18 Şüpheli Gözaltında
'Kökünü Kurutma Operasyonu' kapsamında İzmir Konak'ta, Sakarya Sapanca ve Akyazı'da operasyon düzenlendi.Uyarıcı madde imalatı ve ticareti yaptıkları tespit edilen satıcılar yönelik olarak Sakarya İl Jandarma Komutanlığı tarafından...

'Kökünü Kurutma Operasyonu' kapsamında İzmir Konak'ta, Sakarya Sapanca ve Akyazı'da operasyon düzenlendi.

Uyarıcı madde imalatı ve ticareti yaptıkları tespit edilen satıcılar yönelik olarak Sakarya İl Jandarma Komutanlığı tarafından operasyon gerçekleştirildi. Mücadele kapsamında Akyazı'da 11, Sapanca'da 6, İzmir Konak'ta da 1 şüpheli için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyona komanda ve asayiş timlerinden oluşan 218 güvenlik personeli katıldı.

Uyuşturucu köpeklerinin de görev aldığı operasyonda belirlenen adreslerdeki 18 zanlı yakalandı.

Baskınlarda yapılan aramalarda ise 7 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet kurusıkı tabanca, 6 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 kilogram metamfetamin, 400 gram bonzai, 500 gram esrar, 150 gram kenevir tohum, 184 adet uyuşturucu hap, 3 adet hassas terazi, 5 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 350 adet kurusıkı tabanca fişeği, 80 tabanca fişeği, 10 adet cep telefonu, esrar ayıklama aparatı, bıçak, çivili sopa ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 16 bin 200 TL nakit ele geçirildi.

Gözaltına alınan E.G, Y.G, S.G, G.G, Ş.G, B.G, C.G, K.D, Z.D, E.D, S.K, K.A, C.K, F.D, M.Ş, İ.D, A.Ş. ve A.Ş isimli şüphelilerin ise jandarmadaki işlemleri hala sürüyor.